Det bästa valet i budgetklassen – LX50START är ett kompakt sågverk för alla användare
Vill du förvandla stockar till brädor och block helt själv? Beställ sågverket LX50START i dag! Upplev kvaliteten och tillförlitligheten hos Wood-Mizers professionella maskiner, nu tillgängliga i den mest kompakta LX50-serien.

Sågverksserien LX50 består av de mest kompakta och prisvänliga Wood-Mizer-maskinerna för sågning av stockar till virke. Deras popularitet beror på den perfekta balansen av enkel design och beprövade mekaniska lösningar, i kombination med den kvalitet och hållbarhet som är karakteristisk för Wood-Mizers legendariska sågverk. LX50-serien är idealisk för nybörjarsågare och hobbyister som förväntar sig ett effektivt och exakt verktyg för sina egna behov.

Med sågverket LX50START kan användare bearbeta stockar som har en diameter på upp till 66 cm och en maximal längd på 3,1 m, därtill kan sågverket anpassas för att möta användarnas behov genom att bänken utökas med ytterligare segment som mäter 1,33 m vardera.

Med bänken till LX50START kommer följande standardutrustning: fyra toppmonterade sidoanhåll (två långa, två korta), en stockklamp och fem förstärkta tvärsektioner. Olika tillbehör kan beställas till, såsom justerbara ben, bänkförlängningssegment, ytterligare anhåll och klampar, stocklastningsramper, en kil för kompensering av stockavsmalning, samt en vändhake.

Driften av sågverket LX50START är ergonomisk och intuitiv – operatören justerar såghuvudets höjd manuellt med hjälp av en vev och skjuter eller drar smidigt såghuvudet längs bänken på rullar. LX50START har ett bladrengöringssystem med en manuell ventil och ett bladspänningssystem som är baserat på en skruv med en indikator. Bladguiderullarna ger ett stabilt blad med exakta skär.

Sågverket LX50START använder en Kohler G9 9 hk bensinmotor eller en EH5 4 kW elmotor. Kohler-motorerna är kända för sin höga driftkvalitet och tillförlitlighet, och används för att ge överlägsen sågverksprestanda.

Produkten kommer med två års garanti och tillgång till professionell teknisk support

TEKNISKA DATA:
Effekt 4Kw elmotor
eller
9Hk Hk bensin- KHOLER COMMAND PRO CH395
Välj effekt vid order, priset är densamma

SÅGKAPACITET:
Max stockdiameter 66cm
Max. stocklängd 3.1m (3segment, 1,33m vardera, S3-bänk)
Max.bredd på snitt 60cm
Max. kantskärningsbredd 55cm
Max.djup på skär 20cm

HUVUDFUNKTIONER:
Huvud upp/ner med handvev
Huvuddrift framåt/bakåt, manuellt tryck
Bladsmörjning manuell ventil
Bladspänningsystem, Skruv med indikator
Spånstos utlopp 100mm

BANDSÅGSBLAD:
Längd 3340mm
Bredd 32mm
Tjocklek 1,07mm

BANDSÅGSHJUL:
Diameter 400mm
Drivning, Rem
Gjutjärnshjul

SÅGBÄNK:
Bänkkonstruktion, Dubbelskenor
Bänkförlängningar, Ytterligare bänkdelar 1,33m (tillval)

STOCKHANTERING:
1st manuell stocklamp
4st sidoanhåll (2st korta och 2st långa, som sätts ovanifrån)

SÅGVERKSFUNKTIONER
Ramkonstruktion, X-frame
Strömbehov 3-fas 400V 50Hz / 9Amp (4Kw)
Standarder CE

TILLVAL:
514997: Ben till stativ (10st ben är till standard utförande)
097483: Lastningsramp
LX50SA-EXT2: Förlängningssektion 1,33m utan manuell stockklämma, utan sidoanhåll, utan ben (1st ökar såglängden till 4,1m)
LX50SA-EXT2-S2 Förlängningssektion 1,33m med manuell stockklämma, 1st kort sidoanhåll, 1st långt sidoanhåll, utan ben (1st ökar såglängden till 4,1m
X100-1304: Timmerkil

KampanjPris: Från 33500 SEK fri frakt ingår eller hämta själv på vårt lager i Askersund

Pris: Från 39500 SEK